Последна регионална среща за сезон 2016 - 2017
15.05.2017

        На 13ти и 14ти май се състоя последната регионална среща на здравни медиатори, планирана по проект “Заедно за по-добро здраве”. Срещата се състоя във Варна и събра здравни медиатори от областите Варна, Добрич, Разград, Русе, Шумен, Силистра. Това беше петата, най-голяма по брой участници среща – 38.
    Срещата беше открита от проф. Ивайло Търнев, който запозна здравните медиатори с новите моменти, трудностите и успехите на Сдружение “НМЗМ” през изминалата година. Здравните медиатори от своя страна разказаха за условията на работа и постиженията си на работното място. Присъстващите новообучени здравни медиатори се запознаха и обмениха опит със своите колеги. Силно впечатление направиха здравните медиатори за едната си година работа от Провадия и Девня - тази среща беше първа за тях. Те заразиха с ентусиазма си и останалите присъстващи. Всички области показаха добра екипност  в изясняване на проблемите във връзка с въвеждането на новата отчетна форма. Сесията за отчетността беше водена от Жеман Хасан – здравен медиатор в община Варна и отговорник на здравните медиатори в областта.
    В рамките на проект „Заедно за по-добро здраве“ предстои нов кръг от 5 регионални срещи, които ще започнат през есента на 2017 г. и ще продължат до пролетта на 2018 г. Както и през изминалите две години, срещите ще съберат на едно място работещите здравни медиатори от цялата страна с цел обмяна на опит и практики, обсъждане на актуални проблеми, надграждане на знанията и подсилване на мрежовия дух и взаимопомощта.
     





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net