„Ковид и ваксини“ – първа среща
19.04.2021 zdravenmediator.net

На 17.04.2021 г. проведохме първата среща по темата „Ковид и ваксини“ с лектор проф. Мира Кожухарова, епидемиолог. Срещата имаше за цел да запознае здравните медиатори с подробности за вируса COVID-19 и за ваксините, с които към момента разполагаме, за да се предпазим от заразяване и тежко протичане на заболяването. Здравните медиатори имаха възможност да поставят своите въпроси и въпросите, които им задават хората, с които те работят. Амбицията на екипа на Националната мрежа на здравните медиатори е в срещите „Ковид и ваксини“ да се включат всички практикуващи здравни медиатори, тъй като пред тях стои трудната задача в следващите месеци да работят активно сред своите общности, за да разясняват ползите от имунизацията срещу коронавирус и да съдействат на Регионалните здравни инспекции, общините и общопрактикуващите лекари в усилията за овладяване на епидемията.

Следващата среща ще се проведе на 15 май 2021 г. и в нея ще имат възможност да се включат и здравните медиатори, които в момента преминават през обучение за професионална квалификация, провеждано съвместно от Факултета по обществено здраве към Медицински университет-София и Националната мрежа на здравните медиатори.

Срещите „Ковид и ваксини“ се провеждат с подкрепата на проект „Заедно за по-добро здраве“, финансиран от ГлаксоСмитКлайн. Инициирахме ги, водени от разбирането, че знанията, надеждната и достоверна информация и вслушването в специалистите са нашите най-добри помощници в борбата с широко разпространените конспиративни теории и дезинформация на тема COVID-19 и ваксини, които заляха интернет пространството и живота ни в последната година.   




 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net