:: Новини

Фондация „ЗПМ“ набира кандидати от ромски произход за виртуално обучение
24.06.2019 zdravenmediator,net

Фондация „ЗПМ“ набира кандидати от ромски произход за виртуално обучение за подготовка за кандидатстване в медицинските специалности към Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ и бакалавърските специалности към Факултета по Обществено здраве към МУ София. Обучението се организира в рамките на проект „Кандидат-студентски курсове за младежи от ромски произход за прием в медицински специалности“ с финансовата подкрепа на фондация „Тръст за социална алтернатива”.
Балът за специалностите „Парамедик“, „Медицински лаборант”, „Рентгенов лаборант”, „Рехабилитатор”, „Помощник- фармацевт”, „Медицинска козметика“ и „ИОЗ (Инспектор  обществено здраве) се формира от оценките по български език и литература  и биология от дипломата и удвоената оценка от изпита. Максималният бал е 24. Изпитът е устен с писмена част на тема „Мотивация за осъществяване на здравни грижи на нуждаещите се”, състоящ се от три компонента (елемента):
- обща култура за системата на здравеопазване;
- желание и умение за работа с хора;
- психо-социална компетентност.  
Балът за специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Лекарски асистент“, се сформира само от изпита, който е в 2 части – устна и писмена върху материала от учебника „Етика и право“ за 10 клас.
 
Приемат се курсисти, завършващи 12 клас през 2018 година, както и вече завършили, до 26-годишна възраст.
Регистрацията за участие във виртуалната академия става на адрес https://zpm.vedamo.com/bg/registration
 Необходимо е да се въведе имейл адрес, две имена и парола и да се кликне върху бутона „Завършете регистрацията“. На посочения  имейл адрес ще бъде изпратен линк за потвърждение. За да активирате акаунта си, трябва да го последвате като кликнете върху него. След това ще да влезете в системата на виртуалната академия.
В системата ще намерите кратки видеоматериали и дати за интерактивно обучение. По време на интерактивното обучение ще имате възможност и да задавате въпроси във връзка с материала за изпита.
Страницата на академията ще бъде активна след понеделник 24 юни 2019 г.
 
Адрес на ФЗПМ:
гр. София 1303, бул. Александър Стамболийски № 81 вх. В ап. 4
тел./факс : +359 2 981 68 66,
e-mail: info@emhpf.org;
 
За повече информация – Огнян Каменов – 0899 844314






 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net