:: Новини

Кандидат-студентските курсове за подготовка за прием в медицински университети в България за младежи от ромски произход започнаха
07.12.2009 ZdravenMediator.Net

           От одобрените 27 кандидати 8 са момчета, останалите 19 момичета. Сред кандидат-студентите има учениците в 11, 12 клас, както и завършили средно образование млади момичета и момчета. Те са от цялата страна – Мизия, Кнежа, Пазарджик, Провадия, Добрич, Ветово, Сеново, Върбица, София, Медковец, Лом, Белово, Симитли и др. Сформирани са три групи – 2 в София и 1 във Варна.

            Преподавателите са от Медицинските университети в София и Варна. Разработена е програма по биология и химия, както и график за провеждане на обученията. Всички кандидат-студенти получиха учебници и помагала, препоръчани от преподавателите и съдържащи материалите по биология и химия.

            Преподаването е на ниво – получената обратна връзка от младежите след първите обучения показа, че преподавателите са успели да подкрепят и повишат мотивацията им за обучение. Кандидат-студентите споделиха, че учебният материал се поднася по подходящ и интересен начин, както и че отношението на преподавателите към тях е много добро. А и обратното – преподавателите споделиха, че са останали много приятно изненадани от интелектуалното ниво и голямата амбиция за знания на ромските младежи. 

            Идентифицирането на кандидат-студенти продължава. Тази дейност се оказа изключително важна за успеха и устойчивостта на проекта. Необходимо ни е още време, за да изберем най-добрите кандидат-студенти. Така че скъпи здравни медиатори, вашата помощ ще ни е необходима и занапред!



 formuliar_roma_students.doc



 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net