:: Новини

Пресконференция – три години от учредяването на Мрежата
27.04.2010 ZdravenMediator.Net

Днес, 27 април 2010 г. в БТА Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” даде пресконференция във връзка с тригодишнината от създаването си. Пресконференцията водеше Деница Сачева. Петър Цветанов разказа за тригодишната история на Мрежата и за участието на здравните медиатори в популяризирането и изпълнението на профилактичните програми сред малцинствени групи. Проф. Ивайло Търнев запозна аудиторията и пресата с предстоящото събитие – Европейска имунизационна седмица, инициирана от Световната здравна организация. В нашата страна тази кампания ще се случи малко по-късно, през месец юни с масови имунизации в ромските квартали. 

„Тя цели ограничаването на масови епидемии, които ни пращат в третия свят, а не в Европа! Нелепо е да умират деца от инфекции, които могат да бъдат профилактирани” – сподели проф. Търнев.

  На пресконференцията беше представен последния проект на Мрежата „Кампания за утвърждаването на здравния медиатор сред обществеността и институциите”, финансиран от Фондация „ИОО” София . По проекта са изработени 7 профила на здравни медиатори от журналиста Иван Бедров и репортера Ладислав Цветков. Тези профили можете да видите в горния десен ъгъл на сайта. Репортерът Ладислав Цветков каза: „Срещнах хубави и много мотивирани хора и искам да призова колегите си като пътуват в страната, нека се отбият при тези хора и направят по един репортаж и за тяхната работа, защото си заслужава...”. 







 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net