:: Новини

Тържествено събрание в края на годината за членове, партьори и приятели на Националната мрежа на Здравните медиатори
18.12.2012 zdravenmediator.net

     На годишния форум присъстваха и гости от Министерството на Здравеопазването – Галя Трайкова, Национален съвет по етнически и интеграционни въпроси – Росица Иванова, ГлаксоСмитКлайн – г-жа Мариела Марчева и Василена Визева, д-р Иван Костов, директор на I АГ болница „Св. София и др.
Събранието бе открито от Председателя на Управителния съвет г-н Петър Цветанов с приветствие към всички здравни медиатори и партьори, които със своята самоотвержена позиция и последователна дейност през годината са допринесли за подобряване достъпа на представители на уязвими групи до здравната ни система.
     Мрежата си постави като приоритет за 2013 г. участие в профилактични програми и здравни кампании, участие в здравни проекти, представяне на българския здравномедиаторен модел извън страната, както и увеличване броя на здравните медиатори през следващата година.
     В края на първия ден от форума се състоя и тържествено връчване на грамоти и награди на здравни медиатори за значим принос към развитието на Мрежата, за постигнати отлични резултати и професионализъм през 2012 г. Наградени бяха:
Асен Асенов - за проявена гражданска активна позиция и за утвърждаване на здравния медиатор като борец за правата на общността
Ани Кривонозова - за дългогодишен принос към живота и развитието на Мрежата и пример за точност, изпълнителност и скромност
Дупница – екип - за най-сплотен екип и за активност във форума на здравните медиатори
Калин Диков - за изряден отговорник на област, за принос към отразяване на новини и събития в страницата и форума на здравните медиатори
Красимир Кирилов - за издигане престижа на Мрежата и за проявена инициативност
Лидия Илиева - за старши здравен медиатор, допринесъл за ваксинирането на най-висок брой деца по време на извънредната имунизационна кампания през месец ноември 2012 г.
Наташа Тодорова - за изряден отговорник на област и за активно участие в живота на Мрежата
Семра Хюсеин - за младши медиатор, проявил активност в живота на мрежата и във форума на здравните медиатори
Татяна Кирилова - за изряден здравен медиатор и за отговорно отношение към професията
     През втория ден здарвните медиатори дискутираха въпроси, свързани с подобряване  на отчетността.  Д-р Иван Костов, директор на I АГ болница „Св. София“, представи презентация за най-често срещаните полово-преносими инфекции, симптоми, лечение, профилактика и предпазване от тези заболявания.
     Събитието премина в дух на разбирателство, сговор и удовлетвореност от постигнатите резултати, което издига Мрежата като организация, достигнала зрелост и единна цялост.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net